Kaigu purvā Jelgavas rajona Līvbērzes pagastā atrasta vēl viena triecienlidmašīna "IL-2", kas tikusi notriekta Otrā pasaules kara laikā, informēja Jelgavas pilsētas un rajona Kriminālpolicijas priekšniece Zenta Tretjaka.
Jāatgādina, ka augusta sākumā kādā purvā Madonas rajona mežā 5 metru dziļumā atrasta Otrā pasaules kara laikā notriekta lidmašīna un divu lidotāju mirstīgās atliekas.

Kā stāstīja policijas pārstāve, meža masīvā purvā rakšanas darbu laikā atrastas lidmašīnas atliekas un divu lidotāju mirstīgās atliekas. Uz notikuma vietu izbrauca policijas operatīvā grupa, kas noformēja dokumentus par lidmašīnas un lidotāju mirstīgo atlieku atrašanu.

Uz notikuma vietu tika izsaukti arī karā kritušo karavīru meklētāju grupas pārstāvji, kuri konstatēja, ka atrastā lidmašīna ir krievu triecienlidmašīna "IL-2". Lidmašīnas daļas tikušas izceltas no purva ar ekskavatoru. Zemes virspusē izceltas lidmašīnas daļas, lidotāju mirstīgās atliekas, kā arī lidmašīnas dzinējs.

Pēc neilga laika izraktā bedre piepildījusies ar ūdeni, tāpēc tur rakšanas darbus patlaban turpināt nevar. Pēc meklētāju grupas pārstāvju teiktā, tuvākajā laikā pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas šajā vietā tiks sākti darbi visu iespējamo lidmašīnas atlieku izcelšanai no zemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!