Foto: LETA

Arī Latvijas Krievu savienība (LKS) šodien Administratīvajā apgabaltiesā pārsūdzējusi Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu, ar kuru tika noraidīts LKS lūgums par derīgām atzīt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes, kas pašlaik rezultātos nav ieskaitītas, informēja LKS saraksta līderis Miroslavs Mitrofanovs.

Iepriekš arī partija "Jaunā saskaņa" un partijas "Saskaņa" divi deputāti vērsušies Administratīvajā apgabaltiesā, apstrīdot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus.

Iesniegumā CVK LKS rakstīja, ka Rīgas 97. un 144. iecirknī tika konstatētas 627 neapzīmogotas aploksnes, tās sekojoši atzīstot par nederīgām. Aplokšņu skaits neliecinot par to, ka būtu notikusi prettiesiska iejaukšanās vēlētāju gribas paušanā, tomēr partija uzsver, ka neapzīmogoto aplokšņu uzskatīšana par nederīgām ir pretrunā ar Satversmē garantētajām pilsoņu tiesībām, tāpēc tas nav pieļaujami.

Partija arī norādīja, ka LKS precizēti vēlēšanu rezultāti var būt izšķiroši, proti, ja par nederīgajām atzītajās aploksnēs ir 164 vēlēšanu zīmes, kurās balsots par LKS, vienlaikus nepalielinoties par partiju "Saskaņa" nodoto zīmju skaitam, viņu mandātu skaits domē varētu pieaugt par vienu vienību. Vienlaikus partijā akcentēja, ka neapzīmogoto aplokšņu ņemšana vērā varētu mainīt arī deputātu kandidātu secību.

Līdz ar to LKS lūdza CVK nodrošināt balsu pārskaitīšanu divos minētajos iecirkņos un uzskatīt neapzīmogotās aploksnes par derīgām. CVK šo lūgumu noraidīja.

Kā ziņots, CVK noraidīja visu četru kandidātu sarakstu - partijas "Jaunā saskaņa", partijas "Saskaņa", LKS un partijas "Alternative" – pārstāvju iesniegumus par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu.

Rīgas vēlēšanu iecirknī Puškina licejā atklātas 419 neapzīmogotas balsošanas aploksnes, kuras nevar ieskaitīt vēlēšanu rezultātos. Savukārt Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā šādas aploksnes bijušas 208. Neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes nolemts atzīt par nederīgām. CVK abos gadījumos jau lēmusi lūgt Valsts drošības dienestu veikt lietas apstākļu pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!