Foto: LETA

Līdzīgi kā koalīcijas partijas, arī Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcija neuzskata par īpaši vajadzīgu obligātā militārā dienesta atjaunošanu, savukārt partijas "No sirds Latvijai" frakcija vēl lems par pozīciju šajā jautājumā.

Taujāta par partijas "Saskaņa" aicinājumu uz diskusiju šajā jautājumā, LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Nellija Kleinberga skaidroja, ka politiskais spēks neuzskata par īpaši vajadzīgu obligātā militārā dienesta atjaunošanu. Pašreizējā laikmetā karavīriem nepieciešamas citādākas kvalitātes, tāpēc jāstiprina obligātais profesionālais dienests, uzskata politiskais spēks. Tāpat plašāks atbalsts jāsniedz Zemessardzei un Jaunsardzei.

Partijas "No sirds Latvijai" frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Gunārs Kūtris norādīja, ka politiskais spēks vēl nav spriedis par šo jautājumu un to varētu pārrunāt frakcijas sēdē trešdien. Paužot personīgo viedokli, Kūtris norādīja, ka priekšlikumam par obligātā militārā dienesta atjaunošanu ir gan plusi, gan mīnusi. NSL frakcijas priekšsēdētājas vietnieks nav kategoriski pret šo ideju, taču uzskata, ka sākumā jāizvērtē ieguvumi un zaudējumi.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partneri neredz nepieciešamību Latvijā atjaunot obligāto militāro dienestu. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka profesionālā armija ir pareizs risinājums un, viņasprāt, nav nepieciešams atjaunot obligāto militāro dienestu.

Jau vēstīts, ka opozīcijā esošā "Saskaņa" rosina diskutēt par obligātā militārā dienesta atjaunošanu. "Saskaņas" Saeimas frakcija ir nosūtījusi vēstuli premjerministrei, lūdzot viņu sniegt savu nostāju par obligātā militārā dienesta atjaunošanu Latvijā, kā arī citiem iespējamiem risinājumiem saistībā ar jauniešu militārās un civilās aizsardzības apmācības nepieciešamību un tvērumu.

Kā ziņots, Lietuvā paredzēts uz laiku atjaunot valstī obligāto karadienestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!