Arī Latvijas luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags sagatavojis tekstu apgāda "Vieda" janvārī izdodamajai grāmatai "Latvija bez homoseksuālisma", kuras darbu konkursā piedalījies arī katoļu arhibīskaps kardināls Jānis Pujats.
Par informēja apgāda direktors Aivars Garda, kurš norādīja, ka konkursa žūrijas locekļi esot sazvanījuši Vanagu un interesējušies par iespēju ievietot viņa tekstu topošajā grāmatā. Vanags esot piekritis un norādījis, ka teksts jau ir sagatavots.

Jau ziņots, ka par "Viedas" trešo konkursu par homoseksuālismu - "Latvija bez homoseksuālisma" sašutumu paudušas Latvijas geju tiesību aizstāvības organizācijas, kā arī ieinteresējies Valsts cilvēktiesību birojs un vairāki Saiemas deputāti.

Minēto grāmatu, kā arī apgāda otrā rīkotā konkursa grāmatu ar priekšlikumiem Latvijas dekolonizācijas likumprojektam un kriminālatbildības ieviešanai par atteikšanos no Latvijas dekolonizācijas, paredzēts prezentēt janvārī, sacīja Garda.

Otrās izdodamās grāmatas nosaukums būs "Tautu tiesības", kurā būšot atsevišķa sadaļa "Tautu krāpšanas ābece", kurā tikšot vēstīts par Latvijas iekarotājtautas - krievu - uzvedība, kas vēloties iekarot Latviju, stāstīja apgāda direktors.

Darbus šai grāmatai izvēlējusies žūrija, kuras sastāvā ir laikraksta "Latvietis Latvijā" galvenais redaktors Leonards Inkins, Eduards Berklavs, Rīgas represēto biedrības priekšsēdētājs Aleksandrs Caune, kā arī četras Kultūras akadēmijas studentes, aktīvistes un arī apgāda direktors. Jau ziņots, ka konkursā piedalījušies dažāda vecuma cilvēki - gan divdesmitgadīgi jaunieši, gan jurisprudenci studējošie, gan vidēja gadagājuma cilvēki, kā arī pensionāri.

Konkursa mērķis ir izstrādāt likumprojektu "Par Latvijas dekolonizāciju" un papildināt krimināllikumu ar pantu "Par atteikšanos no Latvijas dekolonizācijas" un nodot tos Saeimai.

Konkursa rīkošanu apgāda vadība pamatoja ar apgalvojumu, ka viņu iepriekšējā konkursa mērķis esot bijis jaunatnes viedokļa izzināšana par šo jautājumu, bet valdības uzdevums esot izstrādāt likumu par dekolonizāciju. Tā kā valdība neko nedarot, tapusi ideja par jaunu konkursu.

"Viedas" vārds plašāku atpazīstamību guvis pēc jauniešu sacerējumu konkursa, kurā piedāvātie temati nereti vērtēti par rusofobiskiem un šovinistiskiem. Šos apzīmējumus izvēlējās arī Krievijas Ārlietu ministrija, prasot starptautiskajām organizācijām izvērtēt sacerējumu grāmatu un konstatēt, vai tā nav nacionālā naida kurinātāja.

Jāatgādina, ka decembra beigās DELFI konferencē Pujata aktivitātes homoseksuālisma nosodīšanā kritizēja cits vadošs priesteris - Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes dekāns Juris Cālītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!