Foto: DELFI Aculiecinieks
No 2014.gada pasažieri Rīgas sabiedriskajā transportā tiks šķiroti deklarētajos un nedeklarētajos iedzīvotājos - rīdziniekiem brauciens mikroautobusā maksās 0,70 eiro, kas ir par 0,10 eiro dārgāk nekā autobusa, trolejbusa vai tramvaja biļete, bet tiem, kas dzīvo ārpus Rīgas, par biļeti, tāpat kā pārējos transporta veidos, būs jāmaksā 1,20 eiro, informēja Rīgas domē.

Šādu minibusu biļešu cenu izcenojumu eiro valūtā iesniegusi pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme", un priekšlikums šodien apstiprināts Rīgas domes Pasažieru komercpāravdājumu licencēšanas komisijā. Paredzēts, ka izmaiņas stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Pērkot vairākas biļetes, atlaides paredzētas, tikai sākot no desmit braucieniem. "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem minibusu biļetes 10 braucieniem maksās 6,65 eiro, 20 braucieniem - 12,60 eiro, 50 braucieniem - 30,80 eiro.

Savukārt Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem vienreizēja biļete maksās 1,20 eiro, biļete 10 braucieniem - 11,40 eiro, 20 braucieniem - 21,60 eiro, 50 braucieniem - 52,80 eiro.

7.oktobrī arī Rīgas dome veica grozījumus normatīvajos aktos, nosakot, ka no nākamā gada sabiedriskā transporta biļešu cenas tiks paaugstinātas par 68% un līdzšinējo 50 santīmu vietā par vienu braucienu būs jāmaksā 84 santīmi (1,20 eiro), kas atbilstot brauciena pašizmaksai. Vienlaikus tika nolemts Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem piešķirt 50% atlaidi.

Noteikumu izmaiņas paredz arī braukšanas maksas atvieglojumus 80% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas studentiem, daudzbērnu vecākiem, pedagogiem un citām pasažieru kategorijām, kuriem šobrīd braukšanas maksas atvieglojums ir 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas un kuri netiek šķiroti pēc deklarētās dzīvesvietas.

Rīgas dome apstiprinājusi izmaiņas arī mēnešbiļešu tarifos, paredzot, ka arī tās ārpus Rīgas dzīvojošajiem cilvēkiem būs divreiz dārgākas nekā tiem, kas savu dzīvesvietu būs deklarējuši Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!