Foto: DELFI
Militārās izlūkošanas un drošības dienests (MIDD) rosina likumā nostiprināt MIDD lomu informācijas sniegšanā saistībā ar lēmumiem par ārzemnieku tiesībām vai tiesību liegumu ieceļot un uzturēties Latvijā.

Veicot Imigrācijas likuma grozījumus, būs iespējams izmantot arī MIDD sniegto informāciju, piemēram, par to, vai ārzemnieks apdraud valsts drošību. No piedāvātajām izmaiņām izriet, ka uz MIDD sniegtās informācijas pamata atbildīgās amatpersonas varētu pieņemt lēmumus par izbraukšanas rīkojumiem un termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas atteikumiem.

Pašlaik likumā kā kompetentās valsts iestādes, uz kuru pamata iespējams pieņemt attiecīgos lēmumus, minētas Drošības policija, Satversmes aizsardzības birojs, Valsts policija vai attiecīgas kompetences iestāde ārvalstīs. MIDD vadītājs Indulis Krēķis rosina likumā noteikt, ka kompetento valsts iestāžu sarakstam tiek pievienots arī Militārās izlūkošanas un drošības dienests.

Attiecīgais priekšlikums vēl būs jāskata Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un pēc tam arī visam parlamentam. Grozījumi Imigrācijas likumā Saeimā tiks skatīti trešajā, galīgajā, lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!