Foto: stock.xchng
Zemkopības ministrija (ZM) radusi iespēju arī 2012.gadā piešķirt valsts līdzfinansējumu "Skolas piena" programmai bērnudārza un 1.-4. klašu skolēniem un cer, ka nākamgad programmas apguve pieaugs, informē ministrija.

"Skolas piena" programma kopā ar valsts līdzfinansējumu dod iespēju 1.-4. klašu skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem savā izglītības iestādē reizi dienā saņemt glāzi piena bez maksas.

Patlaban vēl nav sasniegts maksimāli iespējamais programmā iesaistīto skolēnu skaits – 60 tūkstoši bērnu, kam būtu pieejama bezmaksas glāze piena programmas ietvaros. Ar mērķi palielināt skolu iesaisti "Skolas piena" programmā ZM ir izstrādājusi un virza apstiprināšanai valdībā grozījumus normatīvajos aktos, lai vienkāršotu ar programmas dokumentāciju saistīto administratīvo slogu izglītības iestādēm.

Iespēja 1.-4. klašu skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem saņem dienā glāzi piena bez maksas tika atjaunota 2011. gadā, kad pēc divu gadu pārtraukuma ZM rada iespēju piešķirt valsts līdzfinansējumu "Skolas piena" programmai. Savukārt 5.-12. klašu skolēniem ir iespēja par pazeminātu cenu ik dienu iegādāties glāzi piena vai kefīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!