Foto: LETA
Arī nākamie trīs mēneši Latvijā, tāpat kā Eiropas lielākajā daļā, būs siltāki par normu. Par to liecina jaunākās sezonālās laika prognozes.

Vislielākā pozitīvā novirze no ilggadējās vidējās gaisa temperatūras gaidāma Skandināvijā, savukārt zemāka gaisa temperatūra nekā ierasts būs tikai Pireneju pussalā un daļā Francijas, prognozē uzņēmums "Weather Services International".

Arī Norvēģijas Meteoroloģijas institūts prognozē, ka 2012.gada pirmie trīs mēneši visā Baltijas jūras reģionā būs samērā silti, gaisa temperatūra šajā periodā varētu būt vidēji 1,5-3 grādus augstāka par 1961.-1990.gada rādītāju. Latvijā nākamo trīs mēnešu vidējā gaisa temperatūra prognozēta aptuveni 2,5 grādus virs normas.

Šai prognozei pievienojas Lielbritānijas meteoroloģijas dienests "Met Office". Tā apkopotie skaitlisko modeļu dati vislielāko pozitīvo temperatūras novirzi no normas nākamajos mēnešos uzrāda Baltijas valstīs, Skandināvijā un Krievijā. Latvijai tiek prognozēta 80 procentu varbūtība, ka nākamais triju mēnešu periods būs siltāks nekā ierasts un tikai 20 procentu varbūtība, ka gaisa temperatūra būs tuvu normai vai zemāka par to.

Kā ziņots iepriekš, šā gada rudens ar vidējo gaisa temperatūru +8,5 grādi, kas ir divus grādus virs normas, kļuva par piekto siltāko rudeni Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, savukārt vasara bija otra siltākā, atpaliekot tikai no pagājušā gada rekordsiltās vasaras, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Šogad visi mēneši, izņemot februāri, bijuši siltāki par normu. Decembris ir jau desmitais mēnesis pēc kārtas ar augstāku vidējo gaisa temperatūru nekā ierasts.
Tuvākajās dienās Latvijā gaidāms neliels sals, bet 24.decembrī atkal ieplūdīs siltāks gaiss, gaidāms sniegs un lietus. Iespējams, ka 26. vai 27.decembrī gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz pat +7 grādiem, liecina skaitliskā modeļa "Global Forecast System" prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!