Nākamnedēļ jauns aktīvs ciklons no Vidusjūras pietuvosies Latvijai, tādēļ valstī atkal snigs un vietām iespējams putenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras prognozes.
Sestdien gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, pēcpusdienā dienvidaustrumos snigs. Ceļi būs slideni. Dienvidaustrumu, austrumu vējš pūtīs ar ātrumu 4 - 9 metri sekundē (m/s), vietām brāzmās sasniedzot 13 m/s. Gaisa temperatūra no mīnus 2, līdz mīnus 7 grādiem.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra vietām var sasniegt mīnus 14 grādus, bet dienā tā būs mīnus 2, mīnus 7 grādi. Iespējams nedaudz snigs. Līdzīgi laika apstākļi gaidāmi arī pirmdien.

Savukārt otrdien, 7.martā sākot no dienvidu rajoniem, gaidāms sniegs, vietām putenis. Dienā iegriezīsies ziemeļaustrumu, ziemeļu puses vējš, kas pūtīs ar ātrumu 4-9 m/s, brāzmās sasniedzot ātrumu 14 m/s. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 13, bet dienā paaugstināsies līdz mīnus 3, mīnus 8 grādiem.

Pēc sinoptiķu prognozēm, īslaicīgs sniegs un putenis Latvijā būs arī turpmākās dienas. Pūtīs stiprs vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 18m/s. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies zem mīnus 10 grādiem, bet dienā tā būs ap mīnus 3 grādiem piekrastē, līdz mīnus 8 grādiem valsts austrumu rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!