Foto: DELFI

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti aicina tuvākajā parlamenta sēdē aicina lemt par satiksmes ministra Tāļa Linkaita (K) demisijas pieprasījumu, portāls "Delfi" uzzināja ZZS Saeimas frakcijā.

ZZS deputāti uzskata, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

Šo iemeslu dēļ Linkaita demisiju pieprasījusi arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA).

Kā uzsver ZZS deputāts Viktors Valainis, no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

Savukārt LPPA vēstulē premjeram Krišjānim Kariņam (JV) norādīts, ka "esošā situācija ir kliedzoša", jo sabiedriskā transporta pakalpojuma maršrutu tīkla daļā "Ogre, Aizkraukle" AS "Liepājas autobusu parks" nespēj nodrošināt pērn 9. aprīlī noslēgtā līguma pienācīgu izpildi.

Šā gada 1. jūlijā minētajā maršrutu tīklā daļā jeb lotē netika izpildīti vairāk kā 70 reisi, 4. un 5. jūlijā netika izpildīti vairāk kā 50 reisi. Savukārt, 6. jūlijā pēc pārvadātāja "Liepājas autobusu parks" mājas lapā iekļautās informācijas, netiks izpildīti arī vairāk nekā 50 reisi. Attiecīgi kopumā kopš 1. jūlija nav nodrošināti vairāk nekā 280 reisi.

Toties pats Linkaits iepriekš norādījis, ka saistībā ar "Liepājas autobusu parks" nespēju nodrošināt pasažieru pārvadājumus Ogres un Aizkraukles lotē pilnā apmērā Autotransporta direkcijai (ATD) steidzami ir jārod risinājums, kas atbilst pasažieru interesēm, un pēc iespējas ātrāk jānodrošina radušos nepilnību novēršanu.

Viņš norādīja, ka šajā situācijā prioritāte ir pasažieru tiesības un iedzīvotāju iespēja izmantot drošu, kvalitatīvu un uzticamu sabiedrisko transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!