Foto: LETA
Arī Administratīvā apgabaltiesa likusi Tautas partijai (TP) pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos 1,03 miljonus latu, portālam "Delfi" apliecināja tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Apelācijas instances tiesa noraidīja TP sūdzību, atstājot spēkā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2008.gadā lēmumu par ziedojumu atmaksu. Prasību tiesa skatīja slēgtā tiesas sēdē, jo tā bija lūguši TP pārstāvji.

Spriedums vēl ir pārsūdzams Augstākās tiesas Senātā.

Iepriekš Administratīvā apgabaltiesa negrozīja pirmās instances spriedumu, ar kuru TP uzdots samaksāt KNAB uzlikto 5000 latu sodu par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem. Šis spriedums vairs nav pārsūdzams.

Pirmās instances tiesa noraidīja partijas sūdzību par KNAB lēmumu, ar kuru partijai par pieļautajiem pārkāpumiem bija uzlikts 5000 latu liels administratīvais naudas sods. KNAB šo sodu piemēroja par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem.

Pirmās instances tiesa iepriekš arī atstāja negrozītu KNAB lēmumu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā saistībā ar iepriekšējām parlamenta vēlēšanām. TP tiesas lēmumu pārsūdzēja.

Saistībā ar 2006.gada priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem birojs uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1 027 366 latu apmērā. Šo lietu Administratīvā apgabaltiesa nolēma izdalīt, jo uzskatīja, ka šī lieta atbilstoši likumam skatāma citā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!