Foto: LETA
Lai sekmētu epidemioloģisko drošību un nodrošinātu nepārtrauktu, prognozējamu individuālo aizsardzības līdzekļu un medicīnisko ierīču rezervju centralizētu iegādi institūciju vajadzībām arī pēc ārkārtējās situācijas beigām, bez īpaša tiesiska režīma izsludināšanas medicīnisko rezervju iepirkumus turpinās veikt Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) sadarbībā ar citām valsts institūcijām, izriet no šodien valdībā atbalstītā Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma projekta.

Valdība šodien nolēma, ka pēc 9. jūnija ārkārtējās situācija vairs netiks pagarināta.

Likumprojekta anotācijā skaidrots, ka šis regulējums ir uzskatāms par speciālajām tiesību normām kopsakarā ar regulējumu, kas ietverts Valsts materiālo rezervju likumā, paredzot, ka VAMOIC veiks individuālo aizsardzības līdzekļu un medicīnisko ierīču veidošanu un pārvaldīšanu ciešā sasaistē ar citām institūcijām, kur katras iesaistītās institūcijas pienākumu apjoms tiks identificēts Ministru kabineta noteikumos.

Likumprojektā iekļauts deleģējums Ministru kabinetam noteikt individuālo aizsardzības līdzekļu un medicīnisko ierīču kategorijas, kā arī minēto kategoriju apjomus trīs mēnešu vajadzībām.

VAMOIC veiks centralizētas iegādes, pamatojoties uz Ministru kabineta noteiktajām individuālo aizsardzības līdzekļu un medicīnisko ierīču kategorijām un to apjomiem, nepiemērojot Publisko iepirkumu likumā noteiktās standarta procedūras. Šādu izņēmumu nepieciešams noteikt, lai nodrošinātu nepārtrauktas un konkrētā laika periodā paredzamas iegādes.

Kā vēstīts, valdība iepriekš nolēma, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām turpmāk veiks VAMOIC. Savukārt armija sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!