Foto: LETA

Arī partija "Progresīvie" Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi savu kandidātu sarakstu un programmu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, liecina komisijas publicētā informācija.

"Progresīvie" ir otrais politiskais spēks, kurš iesniedzis CVK savu kandidātu sarakstu. Vēstīts, ka no rīta sarakstu un vēlēšanu programmu iesniedza arī partiju apvienība "Attīstībai/Par!".

Partijas "Progresīvie" lokomotīve ir cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento" vadītāja Gunta Anča, "Progresīvo" priekšsēdētājs Roberts Putnis un projekta "Iespējamā misija" skolotāja un lektore Rīgas Stradiņa universitātē Antoņina Ņenaševa.

Sarakstā ir arī nodibinājuma "Vides izglītības fonds" projektu vadītājs Edmunds Cepurītis, Latvijas Aviācijas arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Dace Kavasa, Eiropas Komisijas Preses dienesta pārstāvis Uldis Šalajevs, Latvijas Universitātes asociētā profesore Solvita Olsena, SIA "Kolibri grupa" valdes loceklis Ansis Dobelis.

Tāpat sarakstā iekļauti arī Latvijas Universitātes asociētā profesore Līga Rasnača, dienesta "Samariešu atbalsts mājās" vadītājs Viesturs Kleinbergs, Rīgas Kino muzeja kuratore Agnese Logina, Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā vieslektors Māris Indulis Graudiņš, komunikācijas konsultante Maija Krastiņa, Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts Olevs Nikers, Latvijas Pretnabadzības tīkla (biedrība "EAPN-Latvia") valdes priekšsēdētāja Laila Balga un SIA "UniCon Cafe" valdes loceklis Sergejs Parvatkins.

Ziņots, ka partijas un partiju apvienības trešdien, 6. martā, sākušas iesniegt deputātu kandidātu sarakstus 25. maijā gaidāmajām EP vēlēšanām.

Kandidātu saraksti jāiesniedz CVK līdz 21. martam. Pirmajā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā, trešdien, CVK kandidātu sarakstus pieņems rindas kārtībā.

Kā skaidro CVK, iesniegt kandidātu sarakstus EP vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības, kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. EP vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēl astoņi deputāti.

Kandidātu skaits vienā sarakstā nedrīkst vairāk kā divas reizes pārsniegt EP ievēlējamo deputātu skaitu jeb 16 kandidātus.

Visus vēlēšanām iesniegtos kandidātu sarakstus, priekšvēlēšanu programmas un ziņas par kandidātiem CVK publicēs EP vēlēšanu vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!