Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra vērtēs Valsts kontroles (VK) atzinumu par iespējamajiem pārkāpumiem Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA), kurā, iespējams, notikuši ilgstoši finanšu pārkāpumi.

Prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga portālam "Delfi" apliecināja, ka 23.novembrī saņemts VK iesniegums un tagad tiek lemts par tā piekritību.

VK ir pilnībā noslēgusi visas revīzijas procedūras aģentūrā un publiskojusi visus revīzijas secinājumus, kuros uzskaitīti vēl vairāki ilgstoši un klaji finanšu un tiesību normu pārkāpumi aģentūras darbībā. Vienlaikus VK norādījusi, ka LM nav kvalitatīvi pārraudzījusi aģentūras darbību, lai nodrošinātu, ka tā ir likumīga un efektīva.

Jau vēstīts, ka labklājības ministre Ilze Viņķele ( V) iepriekš stāstīja, ka, sākot izmeklēt gadījumu par it kā no SIVA kases izzagtajiem 13 000 latu, ministrija konstatēja iespējamos rupjus grāmatvedības kārtošanas pārkāpumus. Pārbaudē atklājās, ka pērn ir anulēti čeki par aģentūras pakalpojumiem kopumā 306 000 latu vērtībā.

Savukārt TV3 iepriekš ziņoja, ka SIVA darbiniece vairāku gadu garumā no aģentūras kases izzagusi ap 13 000 latu. Sieviete šo rīcību skaidrojusi ar to, ka nauda bijusi vajadzīga lielā kredīta dēļ. Pēc notikušā no amatiem atbrīvoti gan konkrētā darbiniece, gan aģentūras galvenā grāmatvede un finanšu direktors.

LM vadība uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādinājusi SIVA vadītāju Regīnu Simsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!