Arī izdevniecības "MicRec" direktors, mūziķis un dzejnieks Guntars Račs plāno izbeigt līgumu ar Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūru/Latvijas Autortiesību aģentūru (AKKA/LAA), aģentūru LETA informēja Račs.
Jau ziņots, ka vakar šādu soli spēra viena no Latvijā populārākajām grupām "Prāta vētra".

Račs, atsaucoties uz AKKA/LAA izpilddirektores Ineses Paklones pausto informāciju, ka "Prāta vētra" bija iecerējusi visus autoratlīdzību līdzekļus piesavināties un nedalīties ar tiem, arī norādīja, ka "MicRec" nav nekādu pretenziju pret grupu "Prāta vētra" un grupa "MicRec" nekādus zaudējumus nav radījusi.

Račs norādīja, ka "MicRec" atbalsta "Prāta vētras" dalībnieku un "MicRec" autoru brīvu vēlmi lauzt līgumu ar aģentūru AKKA/LAA.

"Uzskatu AKKA/LAA paziņojumu par priekšlaicīgu un pilnīgi nepamatotu. Konkrētajā situācijā aģentūra cīnās tikai un vienīgi par savu starpniecības procentu, kas nekādi neatbilst aģentūras pamatmērķiem, aizstāvēt un cīnīties par autora interesēm. Šis gadījums vēlreiz apliecina, ka autori ir radīti aģentūrai, nevis aģentūra autoriem," atzina Račs.

Paklone arī iepriekš stāstīja, ka neesot skaidri zināms, vai autortiesību līgums tiešām tiks lauzts, jo "patiesībā tas ir trīs pušu līgums - AKKA/LAA, "MicRec" un "Prāta vētras", bet par līguma laušanu ir paziņojis tikai grupas menedžeris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!