Foto: LETA

Arī Rīgā notiks akcija, protestējot pret Liepājas tiesas spriedumu, saskaņā ar kuru divi vīrieši par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu meiteni sodīti ar piespiedu darbu, informē Saeimas frakcijas "Saskaņa" priekšsēdētāja vietniece Jūlija Stepaņenko.

Pēc viņas teiktā, gaidot pilnu tiesas sprieduma tekstu un amatpersonu pārbaužu rezultātus, vecāki nevar ignorēt notiekošo, un 17. jūlijā pulksten 11:30 divās Latvijas pilsētās - Liepājā un Rīgā sapulcēsies, lai atgādinātu sabiedrībai un amatpersonām, ka bērni ir vērtība. Liepājā pulcēšanās notiks Republikas ielā 14, bet Rīgā - pie "Laimas" pulksteņa.

"Sabiedrībai sakarā ar Liepājas pedofilu lietu ir daudz jautājumu un satrauktie vecāki ir lielā neizpratnē par tiesas piespriesto mīksto sodu noziedzniekiem," pauž deputāte.

Akcijas organizēšanā līdzdarbojas arī organizācija "Mūsu bērni", kas iestājas par tradicionālās ģimenes vērtību stiprināšanu. Izskanējuši aicinājumi ģērbties baltā krāsā un uz baltām lapām rakstīt pulcēšanās iemeslu, vēsta akcijas pieteicējs Liepājā Nils Jansons.

Kāds cits aktīvists tikmēr internetā izveidojis mājas lapu, kurā uzsākta parakstu vākšana, aicinot izvērtēt iesaistīto pušu atbilstību amatam.

Jau ziņots, ka pilns tiesas spriedums būs pieejams 20. jūlijā. Tad prokurore, kā arī bērna likumiski pārstāvji tiesas procesā - bāriņtiesa un bērna advokāte - lems par sprieduma pārsūdzēšanu.

Nākamnedēļ tiks sasaukta arī Saeimas Juridiskās komisijas sēde par šo jautājumu.

Saistībā ar masu medijos publicēto informāciju Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru divi vīrieši tika atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo un sodīti ar piespiedu darbu attiecīgi uz 240 un 200 stundām, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors ir uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību un izvērtēt valsts apsūdzības uzturētāja – Liepājas prokuratūras prokurores rīcību. Izvērtēšana notiks desmit dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!