Arī ārlietu ministrs Aivis Ronis kritizē valsts funkciju audita darba grupas ziņojumu un tajā iekļautos priekšlikumus, norādot, ka izsvērta audita vietā darba grupa sagatavojusi "mehānisku līdzekļu apcirpšanas" plānu.

"Esmu pārsteigts, ka izsmeļoša audita un strukturālo reformu piedāvājuma vietā ministrijas no Funkciju vērtēšanas darba grupas ir saņēmušas mehāniski samazināta budžeta piedāvājumu", savu pārsteigumu pauž Ronis.

"Darba grupa nav ņēmusi vērā jau iepriekš veiktos optimizācijas un radikālos finanšu samazināšanas pasākumus, kas Ārlietu ministrijas gadījumā noveduši līdz kritiskai robežai, apdraudot Latvijas kā suverēnas valsts interešu aizstāvību starptautiskajās attiecībās," norāda ārlietu ministrs.

Ronis uzsver, ka budžeta izstrāde uz šādu priekšlikumu pamata nav iespējama.

Ministrs atgādina, ka finansējuma "apcirpšanas" dēļ šogad cietis konsulārais dienests, vairākās valstīs pēc Latvijas vīzām veidojās rindās, rezultātā jūlija nogalē valdībai nācās piešķirt naudu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu konsulārā dienesta darbu.

"Ziņojums nav uzskatāms par pilnīgu, jo tajā nav ietverta, piemēram, tāda būtiska Ārlietu ministrijas funkcija, kā gatavošanās Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā 2015.gadā. Tieši pretēji, šie priekšlikumi pat ietver piedāvājumu Ārlietu ministrijai atteikties no sabiedrības informēšanas par Eiropas Savienības jautājumiem funkcijas un ES bibliotēkas uzturēšanas," papildus norāda ārlietu ministrs.

Darba grupa saskata iespējas Ārlietu ministrijā ietaupīt 531 900 latus jeb 7,02% no plānotā 2011.gada bāzes finansējuma.

Jau ziņots, ka valsts funkciju auditori sagatavotajos priekšlikumos saskata iespēju ietaupīt 79,3 miljonus latu. Taču priekšlikumi, kā to izdarīt izraisīja jau vairāku ministriju sašutumu. Nemierā ar priekšlikumiem ir Veselības, Iekšlietu, Kultūras un Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!