Foto: LETA
Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ceturtdien Senāta ārkārtas sēdē pieņēma vienbalsīgu lēmumu izteikt neuzticību un prasīt izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa demisiju, pastāstīja RTU Studentu parlamenta prezidents Juris Iljins.

RTU Senāts nolēmis izteikt neuzticību arī Izglītības un zinātnes ministrijai.

Senāts aicināšot ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) izvērtēt ministra darbību, jo Ķīļa darbība neveicinot pārdomātas reformas.

RTU Senāta priekšsēdētāja Elīna Gaile-Sarkane sacīja, ka Senāta oficiālais lēmums tiks publiskots rīt, tādēļ patlaban atturējās komentēt sīkāk Senāta pieņemto lēmumu.

Uz Senāta sēdi ierašanos iepriekš apstiprinājis arī Ķīlis, bet viņš uz to tomēr neesot ieradies. Kā skaidroja Iljins, Senāts ticis informēts, ka ceļā uz sēdi ministram palicis slikti ar veselību.

Jau ziņots, ka RTU Studentu parlaments (SP) aicināja sasaukt augstskolas Senāta ārkārtas sēdi, lai izskatītu jautājumu par neuzticības Ķīlim.

IZM augstskolu studiju programmu izvērtējums ir saņēmis plašu kritiku, un jau vairākas augstskolas izteikušas neuzticību Ķīlim. Līdz šim zināms, ka ministra demisiju pieprasījušas Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, Daugavpils Universitāte un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija. Ministra demisiju pieprasījusi arī Latvijas Rektoru padome un Latvijas Studentu apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!