Latvijas valsts a/s "Latvijas pasts" (LP) padome trešdien nolēma neierosināt akcionāru pilnsapulcei par pasta vadītāju apstiprināt līdzšinējo LP ģenerāldirektora vietas izpildītāju Gintu Škodovu, pastāstīja pasta padomes locekle Olita Augustovska.
Par Škodova kandidatūru pasta ģenerāldirektora amatam balsoja trīs, bet atturējās četri pasta padomes locekļi, tādēļ lēmumu nepieņēma. Tomēr, lai minēto jautājumu risinātu, LP padome pieņēma blakus lēmumu, kas paredz ieteikt pasta akcionāru pilnsapulcei lemt gan par Škodovu, gan par iepriekšējo kandidātu šim amatam, kuru padome arī noraidīja, -Vladimiru Makarovu.

Minēto padomes ieteikumu nosūtīs kā rekomendāciju LP akcionāru pilnsapulcei, kuras funkcijas pilda Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lakševičs.

Pēc Augustovskas teiktā, Škodova kandidatūru bez viņas atbalstīja arī Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Jānis Teterovskis un Pirmās partijas pārstāvis Ivars Gulbis. Savukārt balsojumā atturējās padomes priekšsēdētāja Benita Margēviča, viena no konkursa komisijas loceklēm Ilona Allere, Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Dainis Samsons un "tēvzemietis" Andrejs Pažarnovs.

"Šis balsojums pierādīja, ka pasta padome ir lemtnespējīga un, baidoties no kaut kā un nepaužot savu viedokli, padomes locekļi bloķē jebkura lēmuma pieņemšanu," savu viedokli pauda Augustovska, atgādinot, ka līdzīga situācija radās iepriekšējā reizē, kad padome lēma par jauno pasta vadītāja kandidatūru.

Augustovska pauda nožēlu, ka valstij būtiskas akciju sabiedrības likteni skata nevis pēc būtības, bet "no ierēdņa domāšanas mēroga".

Škodova kandidatūru pasta vadītāja amatam padome pēc Lakševiča ieteikuma sāka vērtēt jau 14.augustā, bet laika trūkuma dēļ padomes sēdi toreiz vēl neslēdza, un padome nenoformulēja savu nostāju par šo jautājumu.

Pašlaik Škodovs ir LP ģenerāldirektora vietas izpildītājs, jo pēc tam, kad LP vadība bija parakstījusi līgumu ar būvniecības kompāniju NIA par šķirošanas kompleksa būvniecību desmit miljonu latu apjomā, kaut arī reāli pasta rīcībā tik lielu līdzekļu nebija, valdība no amata atbrīvoja LP ģenerāldirektoru Aivaru Droiski un vairākus pasta valdes locekļus.

Jau vēstīts, ka konkursā uz LP valdes priekšsēdētāja un ģenerāldirektora amatu bija pieteikušies trīs pretendenti - Aleksandrs Dupats, Vladimirs Makarovs un Gints Škodovs. Pēc komisijas punktu apkopošanas augstāko vērtējumu saņēma Makarovs, tomēr pasta padome noraidīja toreizējā Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK politiķa kandidatūru šim amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!