Foto: Publicitātes foto
Ņemot vērā šī brīža laika prognozes, jau šajā nedēļas nogalē Rīgas pašvaldība plāno uzsākt pirmo slēpošanas trašu ierīkošanu, lai nākamās nedēļas otrajā pusē iedzīvotāji varētu baudīt ziemas priekus, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Pirmās trases plānots ierīkot Uzvaras parkā, Lucavsalā un Purvciemā.

Decembrī Rīgas pašvaldība iedzīvotājiem iecerējusi nodrošināt distanču slēpošanas iespējas Uzvaras parkā (Uzvaras bulvārī 15), Purvciemā (Lielvārdes ielā 141), Lucavsalā un Mežaparkā (Kokneses prospektā 39).

Tradicionāli slēpošanas iespējas būs arī Biķernieku mežā (Sergeja Eizenšteina ielā 16), kur trasi ierīko VAS "CSSD".

Paredzēts, ka šoziem būs pieejama arī mākslīgā ledus slidotava Purvciemā (Lielvārdes ielā 141) un kameršļūkšanas trases Mežaparkā (Lielās estrādes teritorijā).

Kā ziņots, novembra pēdējās dienās gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies ap nulli, bet decembra sākumā laiks kļūs aukstāks, prognozē sinoptiķi.

Prognozes par to, cik krasi pazemināsies gaisa temperatūra, pagaidām ir atšķirīgas, taču, saskaņā ar pašreizējiem "Global Forecast System" datiem, nākamās nedēļas sākumā palaikam gaidāmi nelieli nokrišņi, vairāk snigs Latgalē. Pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz 0..-5 grādiem un dienās pakāpsies līdz -2..+3 grādiem.

Vēstīts, ka ceturtdien, 25. augustā, būvnieki demontēja pieminekļa Uzvaras parkā centrālo obelisku. Darbi tika sākti agrā rītā un piemineklis sabruka ap pulksten 16.40. To bija iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Pārdaugavā esošais pieminekļa komplekss ilgstoši bijis dažādām domstarpībām un pretrunām apvīts objekts. Par to, kā nonācām līdz piemineklim un kā – līdz tā demontāžai vairāk iespējams izlasīt šajā rakstā.

Ziņots arī, ka augusta beigās pieminekļa kompleksā vispirms tika demontēti skulptūru ansambļi, kā arī pilnībā norobežota piekļuve piemineklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!