Foto: LETA

Arī valsts iestādes varēs atbrīvot uzņēmumus un nevalstiskās organizācijas (NVO) no nomas maksas ārkārtējās situācijas dēļ, otrdien, 28. aprīlī, pēc valdības sēdes žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs informēja par šodien Ministru kabinetā pieņemto lēmumu, ka pašvaldības pašas varēs noteikt kritērijus nomas maksas atvieglojumu noteikšanai uzņēmumiem un NVO. Vienlaikus viņš norādīja, ka plānots izstrādāt attiecīgus grozījumus regulējumā, kas arī valsts iestādēm ļaus atbrīvot uzņēmumus un NVO no nomas maksas.

Finanšu ministrijā informēja, ka Reirs virzīs attiecīgus grozījumus likuma "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību", bet pēc tam šīs izmaiņas tiks ietvertas "Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību".

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13. marta līdz 12. maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!