Foto: DELFI
Lai gan līdz Eiroparlamenta vēlēšanām ir vairāk nekā gads, sāk skanēt trauksmes zvani par iespējām šīm vēlēšanām notikt "atbilstoši 21. gadsimtam" jeb ar tiešsaistes vēlētāju reģistru. Pretējā gadījumā vēlēšanas notiks "akmens laikmetā" – pretēji iespējai vēlēt jebkurā vēlēšanu iecirknī, balsstiesīgajam būs iespējams to izdarīt tikai vienā.

Par tiešsaistes vēlētāju reģistra problemātiku trešdien diskutēja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti. Lai gan Centrālā vēlēšanu komisija bija sagatavojusi vairākus priekšlikumus izmaiņām gan Eiropas Parlamenta vēlēšanas likumā, gan Vēlēšanu komisijas likumā, to skatīšana tika atlikta līdz brīdim, kad būs zināms tiešsaistes vēlētāja sistēmas liktenis.

Ieskicējot problemātiku, CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte norādīja, ka reģistrs ir Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes rīcībā, bet ir jāpārbauda, vai tas bez pārvaldītāja – kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma "SOAAR" – strādā. Līdz šim tādu cilvēku vai uzņēmumu, kas to spētu veikt, nav izdevies atrast.

"Reģistrs ir tas, uz kuru ejam un par kuru cīnāmies, lai tas būtu pieejams. Divās iepriekšējās vēlēšanās tas ir veiksmīgi darbojies, un [vēlēšanas bez tā] būtu solis atpakaļ," pauda Saulīte, norādot, ka skaidra atbilde par reģistra likteni būs zināma tuvākajos mēnešos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!