Foto: Shutterstock

Ārkārtējās situācijas un tās laikā ieviestajā mājsēdē neierobežos ceļošanu, pirmdien preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja tās vadītājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) Krīzes vadības padomes sēdē iesniegtais priekšlikums par ierobežojumiem paredzēja arī ceļošanas ierobežojumus, tomēr tas neesot guvis atbalstu.

Kariņš atzina, ka, pārrunājot iespējamos ierobežojumus, tika skarts arī jautājums par iespējamiem ceļošanas ierobežojumiem, tomēr lēmums netika pieņemts un ierobežojumi šo jomu, ticamākais, neskars.

Tāpat premjers piebilda, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatību, Latvijas iedzīvotāji ir bīstamāki jebkurai citai pasaules valstij, nekā citas valsts pilsonis mūsu sabiedrībai.

Kariņš arī atzina, ka turpmākās četras nedēļas Latvijā nebūs pieejami pakalpojumi, tāpēc tiem, kas plāno ieceļot Latvijā, ir jārēķinās, ka šajā laikā izklaides iespējas praktiski nebūs iespējamas.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, uz četrām nedēļām ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!