Foto: Publicitātes attēli
Ārlietu ministrija asi nosoda un dēvē par ļaunprātīgu vēstures falsifikāciju Krievijas Mūsdienu vēstures muzejā atklātu izstādi "Aizvestā bērnība: 1943-1944. Uz Latviju aizdzīto bērnu liktenis", informē ĀM.

Ministrija izstādi dēvē par "ļaunprātīgu vēstures falsifikāciju, dezinformējošu un klaju propagandas nolūkos veidotu pasākumu". "Tā kalpo to spēku interesēm, kuru mērķis ir traucēt Latvijas – Krievijas attiecību normalizācijai," teikts ministrijas paziņojumā.

ĀM norāda, ka "izstādes organizētājs A[leskandrs] Djukovs, 2008.gadā dibinātā sabiedriskā fonda "Vēsturiskā atmiņa" direktors, kārtējo reizi izcēlies ar tendencioziem atklājumiem". Ministrija atgādina, ka jau agrāk Djukovs savos rakstos ir mēģinājis pamatot to, ka Staļina – Hitlera pakts un tā protokoli ir bijuši nepieciešami, Baltijas valstu okupācija nav notikusi un Baltijas valstu iedzīvotāju barbariskās deportācijas – likumsakarīgas.

"Tiem, kuri patiesi interesējas par šīs traģiskās vēstures notikumiem ir skaidrs, ka nedz minētai izstādei, nedz Djukova darbībai nav sakara ar vēstures zinātni," uzsver ĀM.

Par "Kremļa vēsturnieku" uzskatītais Djukovs ir vairāku grāmatu autors, kas Latvijā plašāk kļuva zināms pēc asiem izteikumiem par Edvīna Šnores dokumentālo filmu "Padomju stāsts" un Baltijas valstu okupācijas attaisnošanas.

Djukova blogā publicētā informācija liecina, ka ĀM kritizētā izstāde atklāta 19.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!