Foto: AFP/Scanpix

''Lūdzam ņemt vērā, ka Beļģijas lidostās un dzelzceļa stacijās ir ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, un ir iespējama personu apliecinošu dokumentu pārbaude. Stingri iesakam neapmeklēt masu pasākumus - koncertus, sporta pasākumus, tūristu iecienītus objektus, tirdzniecības centrus, kā arī atturēties no sabiedriskā transporta lietošanas," portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvji.

Tāpat ĀM aicina uzturēt uzlādētus mobilos tālruņus, lai vajadzības gadījumā ir iespējams sazināties.

ĀM norāda, ka autobusu, tramvaju un vilcienu satiksme pilsētā tiek nodrošināta. Atsevišķos tramvaja maršrutos slēgti tie ceļa posmi, kuri šķērso tuneli. Slēgta arī dzelzceļa stacija Schumann. Plānots, ka 25. novembrī pakāpeniski tiks atjaunota kustība Briseles metro, kas tika slēgts sestdien, 21. novembrī.

Savukārt ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Beļģiju, ĀM aicina rūpīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Beļģijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju Briselē un Briseles galvaspilsētas reģionā un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem. Ārkārtas situācijā ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Jau ziņots, ka Briselē un Briseles galvaspilsētas reģionā līdz Beļģijas varas iestāžu turpmākajiem paziņojumiem paliek spēkā sestdien, 21. novembrī, izsludinātais augstākais - 4. drošības līmenis. Pārējā Beļģijas teritorijā noteikts 3. drošības līmenis. Briselē un lielākajās Beļģijas pilsētās atceltas visas sporta sacensības un koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!