Foto: DELFI

Ārlietu ministrija (ĀM) skumjās ir kopā ar pirmdien Ādažu militārajā bāzē bojāgājušā albāņu karavīra tuviniekiem un, kā tā norāda preses paziņojumā, novēl ātru atveseļošanos abiem negadījumā ievainotajiem albāņu karavīriem.

Kā ziņots, militāro mācību uzdevumu izpildes laikā pirmdien Ādažu poligonā noticis traģisks negadījums, kurā viens karavīrs gājis bojā un divi ievainoti. Iesaistītie Albānijas bruņoto spēku karavīri Latvijā pildīja dienestu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā.

"Latvijai ir ļoti nozīmīga NATO sabiedroto karavīru klātbūtne, kas palīdz stiprināt kolektīvo aizsardzību Baltijas valstīs un Polijā. Ārlietu ministrija izsaka pateicību Albānijai par tās ieguldījumu visas alianses drošības stiprināšanā un pauž dziļu līdzjūtību par šodien notikušo nelaimi," minēts ministrijas paziņojumā.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš iepriekš skaidroja, ka Albānijas kontingenta karavīri Latvijā nodarbojās ar nesprāgušās munīcijas neitralizēšanu un negadījumā brīdī viņi gatavoja areālu mācībām. Komandieris piebilda, ka šobrīd ir pāragri spekulēt par sprādziena iemesliem, kā arī par to, kas tieši uzsprāga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!