Foto: AFP/Scanpix
Ārlietu ministrija (ĀM) nosoda nerimstošo vardarbību, kas Sīrijā tiek vērsta pret civiliedzīvotājiem, neskatoties uz valstī izsludināto pamieru un starptautiskās sabiedrības centieniem situācijas stabilizēšanā.

Nesenā Hulas pilsētas apšaudē bojā gāja vairāk nekā 100 civiliedzīvotāju, tostarp liels skaits bērnu, ĀM atgādina savā paziņojumā presei.

ĀM atbalsta ANO Drošības padomes paziņojumu, kas nosoda neseno uzbrukumu Hulas pilsētai un pauž pārliecību, ka vainīgajiem ir jāsaņem sods. ANO ģenerālsekretāram sadarbībā ar ANO novērošanas misiju Sīrijā jāturpina šī uzbrukuma izmeklēšana. Sīrijas valdībai nekavējoties jāizpilda ANO un Arābu valstu līgas īpašā sūtņa Sīrijā Kofi Anana plānā paustie nosacījumi attiecībā uz militāro spēku atvilkšanu no pilsētām un vardarbības pārtraukšanu pret civiliedzīvotājiem, uzsver ĀM.

ĀM jau vairākkārt ir paudusi nopietnas bažas par situāciju Sīrijā un nosodījusi Sīrijas varas iestāžu īstenoto vardarbību pret tās iedzīvotājiem, kas izraisījusi nopietnu humanitāro krīzi un pieaugošu civiliedzīvotāju upuru skaitu.

LETA jau ziņoja, ka ANO Drošības padome svētdien ārkārtas sanāksmē asi nosodījusi Sīrijas valdību par slaktiņu Hulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!