Svētdien notikusi apšaude starp diviem Ārlietu ministrijas apsardzes darbiniekiem, kā rezultātā viens apsargs sašāvis otru un vēlāk izdarījis pašnāvību. Svētdienas "Panorāma" ziņoja, ka apšaude varētu būt notikusi aiz neuzmanības.
Ārlietu ministrijas preses sekretāre Līga Bergmane informēja, ka apšaude notikusi ministrijas foajē, kad tajā atradušies tikai divi apsardzes darbinieki - tur nav bijis ne ministrijas darbinieku, ne apmeklētāju.

Gaiļezera slimnīcā pastāstīja, ka sašautais apsargs slimnīcā ievests plkst. 16.45. Viņam ir viena šauta brūce kaklā un patlaban viņš tiek operēts. Tomēr viņa veselības stāvoklis ir stabils, dzīvībai briesmas nedraud.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns apstiprināja, ka, diviem apsargiem atrodoties vienā telpā, notikusi apšaude un viens apsargs sašauts, otrs nošāvies. Viņš nevarēja pateikt, kas bijis notikušā pamatā un cikos tas noticis.

Ārlietu ministriju apsargā Valsts apsardzes dienests un ministriju ar notikušo vieno tikai tas, ka incidents noticis ministrijas telpās. Tomēr tā ļoti nožēlo notikušo, teica Bergmane.

Noskaidrots, ka neviens no policistiem nav bijis dzērumā. Par notikušo ierosināta dienesta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!