Foto: DELFI

Tiekoties ar Indijas ārlietu ministru Subrahmanjamu Džaišankaru (Subrahmanyam Jaishankar), Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paudis gandarījumu, ka Latvijas un Indijas politiskās attiecības līdzšinējo piecu gadu laikā ir izteikti aktivizējušās, tāpēc Latvija ir ieinteresēta turpināt pozitīvo dinamiku un stiprināt dialogu, portālam "Delfi" pavēstīja Ārlietu ministrijā.

26. septembrī Rinkēvičs Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas 74. sesijas ietvaros Ņujorkā tikās ar Indijas Republikas ārlietu ministru Subrahmanjamu Džaišankaru. Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu politisko dialogu, tostarp sadarbību ekonomikā un starptautiskajās organizācijās, kā arī starptautisko attiecību aktualitātes.

Rinkēvičs paudis gandarījumu par Latvijas un Indijas politisko attiecību aktivizēšanos līdzšinējo piecu gadu laikā, norādot, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt pozitīvo dinamiku un stiprināt dialogu. Indijas vēstniecības atvēršana Rīgā, kā arī aktīva augsta līmeņa vizīšu apmaiņa ļautu intensificēt attiecības abu valstu starpā.

"Latviju un Indiju vieno konstruktīvs ekonomiskais dialogs, un mēs ceram uz pozitīviem praktiskās sadarbības projektiem. Ļoti laba sadarbība ir izglītības eksporta jomā. Ir īpaši jāatzīmē pieaugošais Indijas studentu skaits Latvijas augstskolās," sarunas laikā paudis Rinkēvičs.

Viņš arī uzaicināja Indijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!