Foto: F64

Nākamgad, 2014. gada 23. augustā Latvija, Igaunija un Lietuva atzīmēs Baltijas ceļa 25. gadadienu. Kā unikāla masu demonstrācija Baltijas ceļš ir iekļauts UNESCO "Pasaules atmiņas" sarakstā.

Lai parādītu Baltijas tautu manifestācijas nozīmi gan Latvijas, Lietuvas, Igaunijas ceļā uz neatkarības atjaunošanu, gan Centrālās un Austrumeiropas pārveides procesā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicina Latvijas valdību uzsākt gadadienas pasākumu plānošanu, izveidojot darba grupu un piešķirt finansējumu pasākumu organizēšanai. Nozīmīga loma svinību sagatavošanā būs ideju apspriešanai un saskaņošanai gan ar Lietuvu, gan ar Igauniju.

Baltijas ceļa 25. gadadienas atzīmēšanas pasākumu organizēšana būs viens no Baltijas premjerministru tikšanās dienas kārtības jautājumiem, kas notiks Rīgā šogad novembra sākumā.

Gadadienas nozīmīgumu uzsvēruši arī Baltijas valstu parlamentārieši - Baltijas Asambleja ir vērsusies pie visiem trim Baltijas valstu premjerministriem ar aicinājumu kopīgiem spēkiem organizēt jubilejas pasākumus, lai saglabātu atmiņas par mūsu tautām tik nozīmīgo notikumu, atgūstot Baltijas valstu neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!