Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) aicina atbildīgās institūcijas rast risinājumu tūristu apkrāpšanas problēmai Rīgas izklaides vietās, informē ministra preses sekretāre Una Pušpūra.

"Ņemot vērā krāpšanas gadījumus, ar kādiem nākas saskarties ārvalstu tūristiem Rīgas izklaides vietās, vēstniecību paustās bažas par savu valstu pilsoņu drošību un publiskotos brīdinājumus par konkrētiem "melnā saraksta" bāriem un naktsklubiem, kuros tūristu apkrāpšana nav tikai viens atsevišķs gadījums, bet regulāra parādība, vēlos atkārtoti uzsvērt, ka Rīgas Domei un Iekšlietu ministrijas atbildīgajām institūcijām sadarbībā ar Ekonomikas ministriju ir steidzami jārod risinājums šai problēmai," norāda Riekstiņš.

Ministrs ar gandarījumu atzīmē arī Valsts prezidenta Valda Zatlera iesaisti jautājuma risināšanā, aicinot izstrādāt rīcības plānu, lai novērstu tūristu apkrāpšanu Latvijas galvaspilsētā.

Jau pērn oktobrī Ārlietu ministrija (ĀM) nosūtīja vēstuli Rīgas Domes priekšsēdētājam Jānim Birkam (TB/LNNK), paužot atbalstu Rīgas domei, lai tā ierobežotu intīmpakalpojumu uzņēmējdarbības veidus Rīgas vēsturiskajā centrā, lai tādējādi uzlabotu Rīgas un līdz ar to arī Latvijas starptautisko tēlu.

Otru vēstuli ārlietu ministrs Māris Riekstiņš nosūtīja gan pašvaldības, gan Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem pērn novembrī, atkārtoti aicinot novērst negatīvu ārvalstu ceļotāju apkrāpšanas incidentu rašanos.

Taču ministrs vērš uzmanību, ka situācija Rīgā nav uzlabojusies - no ārvalstu vēstniecībām turpina pienākt sūdzības par tūristu apkrāpšanu, naudas izspiešanu un fiziskas iespaidošanas gadījumiem galvaspilsētas bāros un naktsklubos.

Šo informāciju ĀM nodod izskatīšanai Valsts policijā, lai vēlāk sniegtu vēstniecībām skaidrojumu par visiem paziņotajiem gadījumiem.

Tāpat Ārlietu ministrija regulāri piedalās problēmas risināšanā ar iesaistītajām institūcijām, tostarp ar Ekonomikas ministrijas un Tūrisma attīstības valsts aģentūras pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!