Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš kategoriski noraida ideju par divvalodību Latvijā un uzskata, ka tai nekad nevajadzētu tikt ieviestai.
"Latvijā nav un nevar būt divvalodība. Latvija ir Latvija," otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja ārlietu ministrs, komentējot kreiso spēku uzsāktos protestus pret Valsts valodas likuma noteikumiem.

Ministrs atkārtoti uzsvēra, ka par nepamatotām uzskata krievvalodīgo organizāciju uzsāktās akcijas un kritizēja krievu valodā iznākošo presi Latvijā, kas izplata neprecīzu informāciju.

Pēc Bērziņa teiktā, pasaules sabiedrībai un Eiropas valstīm ir pilnīgi skaidra situācija par Latviju - Latvija ievēro Eiropas standartus un izpilda noteiktās prasības.

Ministrs norādīja, ka Latvija arvien vairāk tiek uztverta kā Eiropas Savienības valsts, un Latvija ir spējusi pierādīt, ka tā veiksmīgi tiek galā ar bijušās PSRS atstāto mantojumu un to, ka Latvija nav un nebūs problēmvalsts.

Jau ziņots, ka vairākas krievvalodīgo sabiedriskās organizācijas un kreisie politiskie spēki uzsākuši akcijas, protestēdami pret, viņuprāt, diskriminējošiem valdības noteikumiem, kas paredzēti Valsts valodas likuma īstenošanai. Noteikumi pagaidām vēl nav pieņemti un valsts amatpersonas solījušās tos izstrādāt atbilstoši EDSO standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!