Trim Krievijas nacionālboļševikiem piespriestais cietumsods nav bijis politisks pasūtījums no kādas Latvijas institūcijas puses. Tā, komentējot Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) reakciju uz tiesas spriedumu, sacīja Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.
"Es nevaru komentēt tiesas lēmumu, jo Latvijas tiesa ir neatkarīga. Latvijas Ārlietu ministrija vai kāds cits Latvijā nav izdarījis spiedienu uz tiesu, lai lēmums būtu stingrāks vai maigāks. Tiesa pati ir šādi lēmusi", sacīja ministrs, norādot, ka notiesātajiem ir iespēja spriedumu pārsūdzēt.

Jāatgādina, ka Krievijas ĀM trim nacionālboļševikiem Rīgā piespriesto cietumsodu novērtējusi kā "demonstratīvu nežēlību" un norādījusi, ka latviešu ekstrēmisti par Uzvaras pieminekļa spridzināšanu saņēmuši krietni mazākus sodus. Krievijas ĀM uzskata, ka "Latvijas tiesu sistēma nolēmusi parādīt demonstratīvu nežēlību pret jaunajiem Krievijas pilsoņiem, no kuriem vecākajam ir 24 gadi, bet jaunākajam - 17 gadi, viņu rīcību kvalificējot pēc panta par terorismu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!