Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs no 23. līdz 27.septembrim piedalīsies ANO Ģenerālās asamblejas (ĢA) 68.sesijas augsta līmeņa nedēļas pasākumos Ņujorkā, vēsta ministrijā.

ANO ĢA 68.sesijas diskusijas notiks galvenokārt par Tūkstošgades attīstības mērķu īstenošanu un gatavošanos jaunajam globālās attīstības ietvaram pēc 2015.gada.

24.septembrī ministrs piedalīsies ANO ĢA 68.sesijas augsta līmeņa nedēļas galvenajā pasākumā - vispārējo debašu atklāšanā, kurā ar uzrunu uzstāsies Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Savukārt 25.septembrī Rinkēvičs plāno uzrunāt 68.sesijas augsta līmeņa pasākuma par Tūkstošgades attīstības mērķu īstenošanu dalībniekus. Ministrs uzstāsies arī augsta līmeņa pasākumā, kas veltīts Vīnes Cilvēktiesību deklarācijas 20.gadskārtai.

Tāpat ārlietu ministram ir plānotas uzstāšanās šādos pasākumos: Frankofonijas organizācijas ministru līmeņa sanāksmē; ASV organizētajā pasākumā dzimumu līdztiesības veicināšanai un nostiprināšanai "Vienlīdzīgas nākotnes partnerība"; ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas, kuras Izpildpadomes prezidenta pienākumus šogad pilda Latvija, Somijas un Libērijas organizētā pasākumā "Brīvība no vardarbības katrai sievietei un meitenei"; Starptautiskā miera institūta un Zviedrijas kopīgi organizētajā apaļā galda diskusijā, paužot Latvijas atbalstu brīvam internetam; ASV - Adrijas un ASV - Baltijas hartu ārlietu ministru sanāksmē.

Ārlietu ministram Rinkēvičam ir plānotas arī vairākas divpusējās tikšanās. Tāpat paredzēts parakstīt protokolus par Latvijas diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Austrumtimoru un Kongo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!