Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube, uzņemoties pilnu atbildību par Speciālo uzdevumu vienībā (SUV) nesen atklātajām ārpusreglamenta attiecībām, izteicis gatavību atkāpties no amata.
Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis pieprasījis Graubem paskaidrojumus par to, ko viņš personīgi ir paveicis, lai nostiprinātu obligātā militārā dienesta drošību un paaugstinātu tā kvalitāti.

Kristovskis gan uzskata, ka atkāpšanās no amata ir vieglākais risinājums. Pēc ministra domām, Graubem ir iespējas un viņam jāparāda griba nostiprināt kontroles mehānismus pār NBS karavīru dienesta attiecībām.

Ministrs personīgi izvērtēšot Graubes ziņojumu, vērtēs sasniegumus un neveiksmes komandiera darbības laikā. Kristovskis gūtos secinājumus atsevišķi pārrunāšot ar valsts augstākajām amatpersonām, kā arī sniegšot ziņojumu nākamajā Nacionālās drošības padomes sēdē, noteikti arī Saeimā un valdībā.

Valsts augstāko amatpersonu un deputātu vērtējums būs izšķirošs, jo NBS komandieri amatā apstiprina un atbrīvo Saeima. Vairāki Saeimas deputāti jau pauduši viedokli, ka Graube ir jāatbrīvo no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!