Viens no bijušajiem Latvijas Pirmās partijas (LPP) līderiem Arnolds Laksa, kas pagājušā gada nogalē negaidīti atteicās no Saeimas deputāta mandāta, vakar arī uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no LPP.
Kā šodien ziņo laikraksts "Diena", no politikas pavisam Laksa tomēr neaizies, jo ir nolēmis kļūt par partijas "Jaunais laiks" (JL) atbalstītāju.

"JL ir pierādījis, ka spēj kaut nedaudz būt romantiski patriotisks, un tas ir tas, kā dēļ es iesaistījos politikā," laikrakstam skaidrojis Laksa.

Vērojot JL principialitāti sarunās ar Tautas partiju, Laksam radusies ticība, ka pašvaldību vēlēšanās varētu nonākt pie varas viena spēcīga partija, kas visiem piedāvātu vienādus spēles noteikumus. "Man kā uzņēmējam tas ir ļoti svarīgi, jo nevaru pieņemt principu, ka kāds ir priviliģētāks tikai tāpēc, ka ir tuvu stāvošs kādai partijai," sacīja Laksa.

Viens no Laksas agrākajiem domubiedriem - LPP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Jaundžeikars "Dienai" paudis nožēlu par kolēģa lēmumu, taču tā esot katra brīva izvēle. Jaundžeikars atcerējās - Laksa esot sacījis, ka divreiz vienā upē iekāpt nevar, taču nu viņš to būšot izdarījis.

Ceturtdien Laksa gan sacīja, ka vairs neplāno startēt vēlēšanās un nepiedalīsies aktīvā politiskā darbībā. Mandātu viņš nolika pērn, to motivēdams ar nevēlēšanos "mainīt savu sirdsapziņu pret vietu Saeimā un pārvērsties par balsošanas mašīnu". Par nodomu pamest LPP viņš paziņoja jau maijā, toreiz domādams, ka savu dzīvi ne ar vienu citu politisko partiju nesaistīs.

Laksa finansiāli bija atbalstījis JL pirms 8.Saeimas vēlēšanām, kad vēl nebija iestājies LPP.

Kā ziņots, iepriekš neoficiāli kā viens no iemesliem, kādēļ Laksa atteicās no Saeimas deputāta mandāta, tika minētas nesaskaņas ar LPP valdes priekšsēdētāju Aināru Šleseru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!