Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) neatbalsta Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) līdera Agra Sūnas izplatīto aicinājumu Valsts policijas darbiniekiem masveidā atvaļināties no dienesta, jo tas apliecinātu arodbiedrību nespēju cīnīties par savu biedru tiesībām, teikts NPA izplatītajā paziņojumā.
NPA ziņojumā teikts, ka 2000 - 3000 policistiem iesniedzot atlūgumus, Valsts policija, kā darba devējs, jau pirms termiņa bez problēmām spēs atbrīvoties no tiem darbiniekiem, kurus paredzēts atvaļināt no dienesta 2009.gada pirmajā pusgadā, sakarā ar darbinieku skaita samazināšanu. Tādējādi pat neizmaksājot darbiniekiem ar likumu paredzētas atvaļināšanas kompensācijas. Darbu var zaudēt bez jeb kāda pamata un atlīdzinājuma arī citi darbinieki, kas labprātīgi uzrakstīja atlūgumu.


Tādējādi sekošana Sūnas aicinājumam masveidā rakstīt atlūgumus, apliecinātu arodbiedrības nespēju cīnīties par savu biedru, visu policijas un iekšlietu sistēmas darbinieku tiesībām.


Turklāt nav pieļaujama Latvijas iedzīvotāju drošības mazināšana, jo tas var kaitēt kā visas valsts interesēm, norādīts NPA paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!