Foto: LETA

Rīgas dome ir saņēmusi arodbiedrības "LABA" atbildes vēstuli, kurā tā nepiekrīt sava biedra Ingusa Vircava atbrīvošanai no Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja amata. Atbilstoši Darba likumam Rātsnams vērtēs iespēju celt prasību tiesā par darba līguma izbeigšanu ar amatpersonu, portālam "Delfi" sacīja Rīgas pašvaldības Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš.

Jau ziņots, ka Rīgas domes pagaidu administrācija 30. aprīļa ārkārtas sēdē vienbalsīgi lēma Vircavu atbrīvot no būvvaldes vadītāja amata. Pirms darba tiesisko attiecību pārtraukšanas pašvaldībai bija nepieciešams saņemt arodbiedrības "LABA" saskaņojumu.

Ņemot vērā, ka arodbiedrība nepiekrīt Vircava atlaišanai, tad atbilstoši Darba likuma 110. pantam pašvaldība viena mēneša laikā no atbildes saņemšanas dienas var celt prasību tiesā par darba līguma izbeigšanu.

Arodbiedrības "LABA" pārstāvis Konstantīns Usačevs portālam "Delfi" skaidroja, ka organizācija nedrīkst publiski komentēt konkrētās lietas apstākļus un argumentāciju, kādēļ arodbiedrība nepiekrīt Vircava atlaišanai.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka darbinieks var paļauties uz to, ka viņa tiesības darba devēja pretlikumīgas rīcības rezultātā tiks aizstāvēts kā jebkuram arodbiedrības biedram.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics 27. aprīlī izteica rājienu Vircavam, vienlaikus viņu atkārtoti no amata atstādinot par citiem pārkāpumiem, kas saistīti ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu.

Viņu atstādināja no amata līdz lēmumam par darba tiesisko attiecību turpināšanu vai izbeigšanu.

Vircavs iepriekš pauda, ka pilnībā noraida visus viņam adresētos pārmetumus un, visticamāk, apstrīdēs Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītāja lēmumu.

"Nepiekrītu izteiktajiem pārmetumiem un tas ir acīmredzami, ka tiek meklēti jebkādi, pat visfantastiskākie apgalvojumi, lai mani atlaistu no ieņemamā amata un turētu pēc iespējas tālāk no būvvaldes. Šis pagaidu administrācijas lēmums vistiešākajā veidā ir saistīts ar iepriekš Rīgas domes gada sākumā pieņemto lēmumu par atstādināšanu," sacīja Vircavs.

Viņš norādīja, ka jau gada sākumā pieņemtais domes lēmums par atstādināšanu rezultējies tikai ar rājienu un lielākā daļa apsūdzību izrādījušās nepamatotas.

Vēstīts, ka Vircavu no amata februāra sākumā atstādināja tā brīža Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Pēc Burova teiktā, viņš bija saņēmis no būvvaldes darbiniekiem sūdzības par Vircava darbu, tādēļ viņa darba izvērtējumam tika piesaistīta domes Ētikas komisija.

Nesaskaņas starp Burovu un Vircavu medijos plašāk izskanēja aizvadītā gada nogalē, kad Vircavs ar vēstuli vērsās pie domes deputātiem, apgalvojot, ka Burovs izdarījis uz viņu politisku spiedienu, lai, neraugoties uz neatbilstībām būvniecības prasībām, ekspluatācijā pieņemtu "Z-torņu" augstceltnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!