Sestdien Jelgavā notiekošajā partijas "Jaunais laiks" (JL) domes sēdē uzstājās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, kurš pauda LBAS viedokli par valdības sagatavoto valsts budžeta projektu 2009.gadam.

Viņš skaidroja, ka valdība nav ņēmusi vērā arodbiedrību priekšlikumus valsts budžeta veidošanā, piemēram, nav ņemts vērā ierosinājums par akcīzes nodokļa ieviešanu luksusprecēm, un pievienotās vērtības nodokļa samazināšanu galvenajiem pārtikas produktiem, tādiem kā maize, piens u.c.

Krīgers skaidroja, ka pašlaik valstī izveidojusies situācija, ka vieniem pērk jaunas automašīnas, bet citiem liek sajozt jostas.

Viņš arī sūkstījās par iedzīvotāju zemo aktivitāti, cīnoties par savām tiesībām. Vārdos daudzi pauž gatavību piedalīties protesta akcijas, streikos, bet kad tādas tiek rīkotas, tad tajās piedalās maz cilvēku, jo darbdienās esot jāstrādā, bet brīvdienās jāatpūšas. Krīgers uzskata, ka Latvijā cilvēki vēl nav izauguši līdz tādam līmenim, lai saprastu, ka pašiem jābūt aktīviem un jācīnās, lai kaut ko panāktu.

Kā ziņots, sestdien Jelgavā notiek JL domes sēde, kurā tika pieņemta rezolūcija, ar aicinājumu neatbalstīt sagatavoto valsts budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!