Patiesais bezdarba līmenis Latvijā ir ievērojami augstāks nekā oficiāli reģistrētie dati: bez darba valstī ir aptuveni 13%-14% cilvēku, šodien vairāku Eiropas valstu arodbiedrību konferencē stāstīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.
Nodarbinātības valsts aģentūras apkopotie dati liecina, ka martā bez darba bija 8,6% darba spējīgo iedzīvotāju. Šie rādītāji neatspoguļo patieso situāciju darba tirgū, jo bez darba darba ir ievērojami lielāks skaits iedzīvotāju, norādīja Krīgers.

Viņš uzsvēra - lai gan Latvijā ir strauji izaugsmes rādītāji, bezdarba līmenis ilgstoši ir nemainīgs, tāpēc šai problēmai būtu jāpievērš īpaša uzmanība.

Krīgers atzina, ka mūsu valstij vēl ir daudz darāmā darba tirgus sakārtošanā, jo strādājošie saņem zemākās algas Eiropā, kopējais valsts labklājības līmenis ir zems, nesakārtotās darba vides dēļ mirstības un traumatisma rādītāji darba vietās ir ļoti augsti.

Arodbiedrību pārstāvis arī uzsvēra, ka Latvijā ir jāuzlabo darba apstākļi un jātuvinās Eiropas Savienības valstu līmenim, taču nedrīkst notikt otrādi un Eiropas valstīs strādājošo darba apstākļi nedrīkst pasliktināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!