Galvenais uzdevums nākamgad Latvijā ir palielināt iedzīvotāju darba samaksu, atzina Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.
Palielinot darba samaksu, tiktu mazināta iedzīvotāju nabadzība, bet daļu iedzīvotāju varētu atturēt no vēlmes doties uz ārvalstīm strādāt, norādīja arodbiedrību savienības priekšsēdētājs.

Darba samaksas palielināšanu valstī veicinātu minimālās algas paaugstināšana, augtu arī iedzīvotāju ienākumi, ja tiktu samazināts ar iedzīvotāju ienākumu nodokli neapliekamais minimums, uzsvēra Krīgers.

Arodbiedrību savienības vadītājs atzina, ka šogad atsevišķām strādājošo kategorijām valsts ir palielinājusi darba samaksu, taču šāda rīcība ir sarežģījusi situāciju, jo nav saprotams, kāpēc vienā jomā strādājošie ir labāki par citu nozaru speciālistiem, kuriem algu pieaugums nav bijis.

Neapšaubāmi šogad ir arī labi padarītas lietas, piemēram, palielināti dažādi pabalsti un sociālās garantijas pensionāriem, piebilda Krīgers.

Viņš uzsvēra, ka arodbiedrību savienība nākamgad centīsies "stimulēt valsts attīstību". Lai saglabātu pārsteigumu, arodbiedrību savienības vadītājs nevēlējās minēt konkrētas iecerētās aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!