Latvijas arodbiedrību padome ir neizpratne par Saeimas deputāta Jāņa Šmita (LPP/LC) izteikumiem, ka deputātu algas ir mazākas nekā autobusu šoferu algas, bet deputātiem par viņu darbu un algu iesaldēšanu neviens neteiks "paldies", informēja Latvijas arodbiedrību padomes ģenerālsekretārs Jānis Kuzins.
Padomē ietilpstošās Latvijas neatkarīgā transporta arodbiedrība un Latvijas neatkarīgā apsardzes darbinieku arodbiedrība uzskata, ka tā ir klaja demagoģija un maldi, jo vidējā alga SIA "Rīgas Satiksme" autobusa vadītājam ir 500 lati uz papīra, bet deputāta alga uz papīra bez piemaksām un prēmijām ir 1120 lati.

Arodbiedrības aicina Šmitu publiski atvainoties Rīgas autobusu vadītājiem par savu izteikumu. Jau ziņots, ka Šmits ceturtdien radioraidījumā "Frakciju viedokļi" informēja Latvijas iedzīvotājus par to, ka Saeimas deputāti tagad saņemot mazākas algas "nekā Rīgas autobusu šoferi", kā arī pauda sarūgtinājumu, ka neviens nepateikšoties parlamentāriešiem par lēmumu nākamgad "iesaldēt" deputātu algas.

Šmits radioraidījumā sacīja, ka līdz šim bija pieņemts uzskatīt, ka Saeimas deputāti saņemot lielas algas, tomēr tā neesot. "Saeimas deputāti saņem mazāk nekā Rīgas autobusu šoferis, divreiz vai trīsreiz mazāk nekā labs celtnieks," pauda deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!