Foto: Saeimas administrācija

Vairāku Saeimas frakciju pārstāvji ceturtdien pauda neapmierinātību ar ārpolitikas un drošības konferences organizāciju, portāls "Delfi" uzzināja frakciju padomes sēdē.

Proti, vairāki deputāti par konferenci uzzinājuši vien pēdējā brīdī, ko frakciju pārstāvji atzina par nepieņemamu situāciju.

Interesi par konferenci pauduši vairāki Nacionālās drošības komisijas, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Ārlietu komisijas pārstāvji, klāstīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa. Taču viņi uz šo pasākumu neesot lūgti.

"Šis nav pirmais prezidentūras pasākums, ko rīko Saeima," uzsvēra Āboltiņa, kuras ieskatā šāda pieeja ir nepieļaujama.

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere apliecināja, ka prezidijs saņēmis vairāku frakciju iebildumus. "Šie visi ir Saeimas pasākumi," viņa teica, apliecinot - nav pieņemami, ka deputāti par tiem netiek savlaicīgi informēti.

"Prezidentūras pasākumu darba kārtība ir izplānota līdz minūtei līdz jūnija beigām," sacīja deputāte Inguna Sudraba (NSL).

Frakciju padome vienojās uzdot Saeimas Kancelejai jau ceturtdien informēt gan frakcijas, gan katru deputātu par to, ka starpparlamentārā konference par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku turpinās arī piektdien, kā arī turpmāk informēt deputātus par dažādiem pasākumiem proaktīvi.

Jau vēstīts, ka Saeimas rīkotā ārpolitikas un drošības konferencē pulcēsies aptuveni 300 starptautiska līmeņa ārlietu eksperti un augstas amatpersonas, tostarp arī Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni un NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs. Divu dienu konferenci video tiešraidē būs iespējams vērot portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!