Tautas nobalsošanā par grozījumiem ar valsts drošību saistītajos likumos 8713 iedzīvotāji balsojuši ārpus balsošanas iecirkņiem.
Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā esošā informācija liecina, ka starp 8713 balsotājiem bija ieslodzītie, slimnīcās esošiem, pansionāta iemītnieki, vecāka gadagājuma cilvēki, kuri nevar atstāt savas mājvietas. 51 cilvēks savu viedokli referendumā izteica no ārvalstīm.

CVK nav apkopojis informāciju atsevišķi par referenduma dalībniekiem ārpus vēlēšanu iecirkņiem. Taču ikvienam iedzīvotājam bija iespēja pieteikties

Kā portālu "Delfi" informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka palīgs Kārlis Seržants ieslodzījuma vietās Rīgā nobalsojuši 252 ieslodzītie.

No Rīgas centrālcietumā ieslodzītajiem referendumā piedalījās 121 cilvēks, Matīsa cietumā - 43 ieslodzītie, Brasas cietumā - 44 ieslodzītie, savukārt Iļģuciema cietumā referendumā piedalījās 36 ieslodzītie. No iepriekšējās izmeklēšanas iestādēs esošajiem referendumā piedalījās astoņi cilvēki.

Seržants portālam "Delfi" norādīja, ikviens ieslodzītais, kurš izrādīja interesi par referendumu, varēja tajā piedalīties.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tautas nobalsošanā par drošības likumu grozījumiem sestdien piedalījušies nedaudz vairāk 337 000 vēlētāju, kas ir aptuveni 74% no nepieciešamā vēlētāju skaita, lai referendumu uzskatītu par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!