Rīgas pilsētas Dzemdību nama vietējā ārstu klīniskajā konferencē, izskatot Natālijas Vītolas mazuļa nāves gadījumu, konstatēts, ka slimnīcas personālu traģiskajā gadījumā vainot nevarot.
Ārsti secinājuši, ka augļa intrauterīnu bojāeju noteica grūtnieces un augļa saslimšana, kas noritēja klīniski slēptā formā. Ārstēšanas un dzemdību vadīšanas taktikā kļūdas netika konstatētas.

Kā informēja Dzemdību nama direktore Ilze Lietuviete, ārstu rīcība bijusi atbilstoša grūtniecības laikam un Dzemdību namā veikto izmeklējumu rezultātiem. Lietuviete norādīja, ka konferencē piedalījās arī ārsts patologs, kurš ziņoja par patanatomiskās un histoloģiskās izmeklēšanas atradnes galīgajiem rezultātiem.

Pēc pacientes Vītolas apliecinājuma, naudas pieprasīšana par iespējamo dzemdību atrisināšanu ar ķeizargrieziena operācijas palīdzību, ne tiešā, ne slēptā formā nav bijusi, uzsvēra Lietuviete.

Dzemdību nama direktore arī norādīja, ka paciente esot noliegusi masu medijiem izpaust konkrētu diagnozi, kādēļ mazulis nomiris. Jau ziņots, ka šo gadījumu izmeklēs arī Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija.

Jāatgādina, ka Dzemdību namā Vītolai dzemdībās nomira viņas mazulis. Vītola iepriekš masu medijos pauda, ka viņas bērna nāvē ir vainojams slimnīcas personāls, kurš pieprasījis 400 latus par ķeizargriezienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!