Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Ārstniecības iestādēm tiks maksāts par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem pirmdien, 29. maijā, kas ir pasludināta par svētku dienu, portāls "Delfi" noskaidroja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

NVD pārstāve Evija Štālberga skaidroja, ka "tāpat kā ikdienā maksāsim gan par ģimenes ārstu prakšu darbu, gan ambulatoro iestāžu, slimnīcu stacionāru darbu".

NVD maksā ģimenes ārstu praksēm par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem gan darba dienās, gan brīvdienās un svētku dienās. Par ģimenes ārstu prakšu darbu 29. maijā arī tiks veikta samaksa pilnā apmērā, uzsvēra Štālberga.

Maksājums tiks veikts atbilstoši standarta likmei, kuru NVD maksā par pakalpojumu sniegšanu ikdienā jebkādos apstākļos – par praksē veiktajām manipulācijām, attālinātām konsultācijām. "Atšķirīgais, kas attiecas uz darbu 29. maijā, ir piemaksa par pacientu aprūpi svētku dienā. NVD ir radis iespēju maksāt ģimenes ārstiem arī šo piemaksu," akcentēja Štālberga.

Iepriekš tviterī ģimenes ārsti pauda bažas, ka strādāšana pirmdienā, 29. maijā, netiks apmaksāta.

Jau ziņots, ka Saeima par godu Latvijas izlases iegūtajai bronzas medaļai pasaules hokeja čempionātā 28. maija naktī sasauktajā ārkārtas sēdē nolēma steidzamā kārtībā noteikt pirmdienu, 29. maiju, par svētku dienu, tādējādi pasludinot to par brīvdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!