Foto: Pixabay

Lai īstenotu stratēģiski nozīmīgu ārstniecības iestāžu attīstību, līdz 2023. gada beigām ir pieejams Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts budžeta finansējums vairāk nekā 125 miljonu eiro apmērā. Šo finansējumu plānots ieguldīt veselības aprūpes infrastruktūrā, tādējādi uzlabojot pakalpojumu kvalitāti un pieejamību pacientiem, kas ir īpaši nozīmīgi cīņā ar Covid-19 izraisīto pandēmiju, portāls "Delfi" uzzināja Veselības ministrijā (VM).

Reaģējot uz Covid-19 izraisīto krīzes situāciju un nepieciešamību stiprināt veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju kapacitāti un veselības aprūpes sistēmas noturību, tostarp nodrošinot epidemioloģisko prasību ievērošanu, papildus finansējums ir piešķirts tām ārstniecības iestādēm, kurām ir būtiska loma Covid-19 izraisītās krīzes seku ierobežošanā.

Finansējums būs pieejams Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai stacionāra "Gaiļezers" 9. korpusa rekonstrukcijai un Latvijas Onkoloģijas centra atjaunošanai, kā arī Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra ambulatorā centra būvniecībai. Stiprinot neatliekamās palīdzības kapacitāti, atbalsts paredzēts arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu autoparka atjaunošanai. Plānots iegādāties vairāk kā 160 automašīnas.

Papildus piešķirts finansējums arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A2 jaunā korpusa būvniecības projekta realizācijai. Papildus finansējums piešķirts sakarā ar izmaiņām būvdarbu tehniskā projekta ietvaros, racionālākiem risinājumiem ēkas būvniecībai un telpu izmantošanai jeb intensitātes uzlabošanai, ar mērķi nodrošināt jaunā korpusa pilnu funkcionalitāti atbilstoši mūsdienu prasībām un jaunākajām tendencēm pacientu ārstēšanā.

Projektu īstenošana jāpabeidz vēlākais līdz 2023. gada 31. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!