Foto: LETA

Pirmdien Veselības ministrijā (VM) paredzēta sanāksme par medicīnas darbinieku algām, tomēr Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) deleģētajiem Jauno Ārstu biedrības pārstāvjiem sēdē piedalīties liegts, informēja LĀB pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Viņa norādīja, ka patlaban visneskaidrākais jautājums veselības nozarē ir mediķu atalgojums, turklāt tieši jaunajiem ārstiem un rezidentiem, kas patlaban veic lielu darba apjomu universitāšu slimnīcās.

Tā kā LĀB ieskatā tieši jauno ārstu problēmas būtu prioritizējamas, biedrība uz sanāksmi deleģēja Jauno Ārstu asociācijas vadītājus, tomēr ministrija kategoriski atteikusies jaunos ārstus sanāksmē ielaist.

LĀB prezidents Pēteris Apinis norādīja, ka viņa ieskatā tieši šī neieinteresētā, noraidošā attieksme pret jaunajiem profesionāļiem visvairāk raksturo pašreizējās VM politiku un šāda attieksme nudien nevairo jauno kolēģu vēlmi palikt un strādāt Latvijā.

Savukārt VM pārstāvis Oskars Šneiders norādīja, ka notikušais ir pārpratums, jo pirmdien tikšanās paredzēta ar slimnīcu vadītājiem, lai sarunātos par līgumiem ar Nacionālo veselības dienestu par valsts veselības pakalpojumu sniegšanu.

Šneiders atzina, ka pirmdien plānots runāt arī par mediķu atalgojumu, tomēr šī jautājuma izskatīšanai būs paredzēta atsevišķa tikšanās arī mediķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!