Pirms Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) balsojuma par jauno Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu ticies gan LTV vadītāja vietnieks Edgars Kots, gan NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

"LETA video" ziņo, ka Kots pirms savas ievēlēšanas Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatā mēģinājis nogludināt attiecības ar Valsts kontroli.

Nedaudz vairāk kā pirms nedēļas Sudraba atzinusi, ka LTV vadība divu gadu laikā realizējusi četrus no 14 Valsts kontroles ieteikumiem sabiedriskās televīzijas saimnieciskās darbības sakārtošanai.

Sudraba atzina, ka divi gadi ir ļoti liels laika periods, jo jebkuras institūcijas darbībā sakārtota pamata darbības vide ir pats pamats, lai institūcija droši strādātu.

Medijos izskanēja viedoklis, ka tieši Kotam, kurš jau vairākus gadus bija LTV vietnieks, būtu lielā mērā jāuzņemas atbildība par revīzijas ieteikumu nepildīšanu. Tā vietā LTV vadība izplatīja paziņojumu, kurā tika apgalvots, ka lielākā daļa Valsts kontroles revīzijā atklāto nepilnību, izņemot dažas nebūtiskas nianses, esot novērstas, ziņo "LETA video", norādot, ka pēc tam Kots personīgi ieradies Valsts kontrolē un atzinis, ka šis paziņojums neatbilst patiesībai.

Sudraba atzina, ka saruna ar Kotu nebija gara. "Tā bija vairāk par viņa redzējumu. Tāpat viņš atnāca atvainoties par rīcību no savas puses, ka viņi bija nepatiesu informāciju izplatījuši par Valsts kontroles revīzijas rezultātiem," sacīja Sudraba.

Savukārt Kots noraida to, ka LTV būtu izplatījusi nepatiesu informāciju par Valsts kontroles atzinumiem. "Mēs izplatījām paziņojumu, ka tās lietas, kuras pašreiz ir jānovērš, ir nenozīmīgas. Nekorekta rīcība bija par to, ka mēs publiski izplatījām paziņojumu, pirms bija publiskots Valsts kontroles paziņojums, un attiecībā pret Valsts kontroli LTV rīcība bija nekorekta, un to es atzīstu," sacīja Kots.

Sudraba gan norāda, ka saukt atklātās nepilnības televīzijas darbā par nenozīmīgām gluži nevar.

"Darba samaksas un darba uzskaites jomā ir būtiskas nepilnības. Darba laiku uzskaitē, kas pilnīgi neatbilst reālai situācijai, tiek pārkāptas likuma normas par virsstundu darbu, tāpat arī par darba likuma prasību ievērošanu. Un otra būtiskā joma ir šī saimnieciskās darbības puse. Ir rakstītas kārtības, kādā veidā tiek slēgti līgumi, kā notiek šī līguma izpildes uzraudzība, mēs praksē pārliecinājāmies, ka ir ļoti daudz kļūdu šajā procesā, ka pašas televīzijas izstrādātie noteikumi nestrādā un viņi ir daudzviet nepilnīgi," sacīja Sudraba.

Pēc Kota apmeklējuma ar vizīti Valsts kontrolē bija ieradies arī Kleckins. Tas esot darīts, lai iepazītos ar situāciju LTV.

Kā ziņots, vakar, 3.martā, par 40 gadus vecā Kota apstiprināšanu LTV ģenerāldirektora amatā nobalsoja septiņi NRTP locekļi - Kleckins, Dace Buceniece, Imants Skrastiņš, Andris Mellakauls, Ingrīda Brigita Stroda, Andris Jakubāns un Sergejs Kārītis.

Pret Kota kandidatūru balsoja Dzintra Geka un Dārija Juškeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!