Ceturtdien, 15.novembrī, pulksten 13.oo DELFI rīko konferenci “Kādu vēlamies redzēt veselības aprūpi?”, kurā uz DELFI apmeklētāju jautājumiem atbildēs labklājības ministrs Andrejs Požarnovs.
Lai piedalītos DELFI konferencē, spied šeit.

Veselības aprūpes reformu jautājumi vienmēr ir bijuši DELFI ziņu, “Versiju” un lasītāju atsauksmju degpunktā. Reforma tika uzsākta 1999.gadā un tās pilnīga pabeigšana plānota 2004.gadā. Jau tagad ir jūtama virkne pārmaiņu, kas netiek viennozīmīgi vērtētas.

Labklājības ministrija kā nozīmīgāko no padarītā norāda ģimenes ārstu institūcijas ieviešanu, valsts apmaksātus konkrētus medicīnas pakalpojumus, kā arī izstrādātus veselības aprūpes attīstības plānus. Tie domāti, pastāvošās slimnīcu sistēmas sakārtošanai, un paredz visiem reģionu iedzīvotājiem nodrošināt kvalitatīvu specializēto un stacionāro veselības aprūpi.

Tagad ministrijā plāno novērst specifisku un dārgu tehnoloģiju dublēšanos, kā arī nepieļaut moderni aprīkotu slimnīcu neefektīvu izmantošanu un smagu, sarežģītu slimību ārstēšanu nepiemērotos stacionāros. Tā rezultātā pacientam jāsaņem kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus, tie būs pieejami netālu no dzīvesvietas un tiks nodrošināti ar modernu medicīnas tehnoloģiju palīdzību.

Tai pat laikā masu medijos itin bieži varam dzirdēt par problēmām, kas rodas, kad slimokases paliek parādā slimnīcām. Bez tam DELFI lasītāji un speciālisti nereti norāda uz dažādām nepilnībām ģimenes ārstu darbā un to pārāk mazo sadarbību ar citiem speciālistiem. Šos un citus jautājumus skaidros ministrs Požarnovs.

DELFI aicina lasītājus un citu mediju žurnālistus uzdot savus jautājumus un ieteikt ierosinājumus ministram Požarnovam par veselības aprūpes reformu, pievienojot tos atsauksmju veidā pie šīs ziņas, kā arī piedalīties pašā konferencē, iesūtot jautājumus konferences laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!